Etno kompleks Anđelija MišićKoštunići su postali centar ekološki zdrave poljoprivredne proizvodnje, prerade prehrambenih proizvoda vrhunskog kvaliteta sa definisanim geografskim poreklom i turizmu u znaku prirodnih i kulturno-istorijskih vrednosti kraja, pod sloganom “Spoj prirode i tradicije”.


Etno-kompleks “Anđelija Mišić” bavi se izdavanjem smeštaja i hrane u vajatima i apartmanima, narodnom radinošću i starim zanatima. Ovde se pletu i šiju unikatni džemperi, haljine, prsluci, šalovi, rukavice i drugo. Uzorci su izloženi u delu etno-kuće.


Kompleks sadrži i nacionalni restoran "Ravna Gora". Ovde možete probati specijalitete iz 19. veka i sedeti na malim tronošcima, a sa prekrasne terase, pruža se vidik na Koštuniće i okolinu. Apartmansko naselje Vajati, sačinjavaju drvene kućice uređene u tradicionalnom stilu, kao i desetak domaćinstva, koja se prevashodno bave proizvodnjom zdrave hrane za sebe i za svoje cenjene goste.


U sklopu kompleksa nalazi se i Prodanovića magaza koja predstavlja etno muzej, čija zgrada je stara oko 120 godina. U njoj su izloženi predmeti iz 18-tog i 19-tog veka, kao i stalna postavka slikara Bože Prodanovića.


Etno kompleks “Anđelija Mišić” raspolaže sa 9 vajata i 9 apartmana sa ukupno 60 ležaja. Sve sobe poseduju:

  • - TV sa kablovskom televizijom
  • - WIFI internet visoke brzine
  • - Klima uređaj
  • - Zasebno kupatilo
  • - Kuhinju


Vajati su dobro utočište za kvalitetan odmor svih koji žele da pobegnu od gradske vreve, stresnog i užurbanog savremenog života. Na Preobraženje 1996. godine, u ovom selu je započet veliki etno – projekat sa ciljem povratka zdravoj hrani, čistoj vodi i prirodnim proizvodima.Etno-kompleks “Anđelija Mišić”


Adresa: Koštunići bb, 32300 Gornji Milanovac

Tel: 032 845 524Fotografije:Mapa:

TOOGM
VESTI

Saznajte sve nove
informacije o dešavanjima
u našoj organizaciji...TOOGM
SEOSKI TURIZAM

Opština Gornji Milanovac
ima najbogatiju i
najraznovrsniju ponudu...TOOGM
GORNJI MILANOVAC

Posetite zvaničnu
prezntaciju opštine
Gornji Milanovac...

     

Turistička organizacija opštine Gornji Milanovac

Adresa: Cara Dušana 2,
32300 Gornji Milanovac, Srbija

Telefon/Fax: 032 / 720 565
Telefon: 032 / 720 566

info@togm.org.rs
www.togm.org.rsSajt je pomognut od strane

Doći ćete kao gosti, a otići kao prijatelji