ТРЦ Момчило Чековић
Коштунићи бб, 32300 Горњи Милановац

Туристичко-рекреативни центар "Момчило Чековић" вам пријатан боравак уз традиционалну српску кухињу и домаћу шљивовицу, као и мноштво могућности за обнову и релаксирање телесне и духовне снаге: пешачење, планинарење, пецање, излете…

У његовом склопу је и етно ресторан јединствен по аутентичном амбијенту ентеријера - топлота дрвета и мноштво детаља чине га изузетним а традиционално препознатљивим. Уживаћете у старим јелима српске кухиње, попут купуса из земљаног лонца, проје, гибанице, качамак. Ту су литрићи, чокањчићи, чутуре, земљани чанчићи за кисело млеко - амбијент који има укус и мирис минулих времена.

Смештај гостију обезбеђен је у сеоским вајатима и апартманима. Вајати су живописне дрвенекућице, апартманског типа које имају подно грејање, у потпуности опремљену кухињу и луксузно купатило, као и ТВ пријемник. Домаћин ће вас дочекати с понудом потпуно биолошке хране у домаћој производњи - ракија шљивовица, природни сокови , пекмез, слатко, мед, сир и кајмак. Племенито дрво споља и унутра. Велика гостинска соба са столовима за седење и дивањење, дрвене клупе прекривене тканицама, дрвене полице на зидовима са посуђем од керамике. Све у вајату мирише на дом, прави дом. Топло је и ушушкано, невелико а удобно, интимно за осаму и довољно отворено за дружење.

Оно што посебно карактерише апартмане је одличан квалитет и потпуна приватност у току боравка. Комфорни су, комплетно опремљени за удобан смештај и боравак гостију, са ТВ пријемником и сопственим купатилом.

Туристичко-рекреативни центар "Момчило Чековић" располаже са 5 вајата и 4 апартмана са укупно 30 лежаја. Све собе поседују:

- ТВ са кабловском телевизијом
- Клима уређај
- Засебно купатило
- Кухињу
- Подно грејање

Ту је и вештачко језеро окружено церовом шумом, осунчано са свих страна. Настало преграђивањем реке Чемернице бетонском браном, на само 300 м подно насеља са вајатима. Дубоко је 1,90 м а широко 30 м. Деца и љубитељи спорта на обали језера имају одбојкашке и фудбалске терене. Ту су и продавнице грнчарије и рукотворина у којима пасионирани етно сакупљачи могу да допуне своје колекције или да понесу пријатељима «успомене са летовања».

Уз само језеро, које је подзидано каменом, налази се ресторан Кућа српских домаћина са 150 места и отвореном терасом од 80 места. Ресторан пружа велику понуду специјалитета испод сача, као и специјалитета од рибе, а у зимском периоду и уживање поред камина.

Мини зоолошки врт представља посебну атракцију. проситре се на површини од 2ха, а његови становници су понији, муфлони, алпске козе, овце и многи други.

У склопу центра је и фабрика био хране која за своје производе корсти сировине из села Коштунићи и зато су производи уникатни и препознатљиви по врхунском квалитету и атрактивној амбалажи.


Туристичко-рекреативни центар "Момчило Чековић"

Адреса: Коштунићи бб, 32300 Горњи Милановац
Тел: 032 763 066
Моб: 063 574 664
Веб: www.ekoselokostunici.rs