Отворен 20. Сајам туризма у Нишу

 Свечаним програмом у нишкој Хали Чаир отворен је 20. Међународни сајам туризма и активног одмора, на ком ће се кроз три дана представити више од 100 излагача кажу организатори.

Као и претходних година Туристичка организација Горњи Милановац на свом штанду представиће туристичке потенцијале наше општине.

На тродневној манифестацији понуду градова и општина, бања, планина и могућности за активан одмор у Србији представиће више од 40 туристичких организација.

Поред активног одмора, као једне од тема сајма, акценат ће бити и на гастрономској и винској понуди, што се пре свега односи на презентацију и дегустацију карактеристичне локалне кухиње излагача.

Посетиоцима ће бити представљене гастрономске манифестације „Дани бурека“, „Роштиљијада” али и спортски програми, попут рафтинга.

На овогодишњем Сајму посетиоци ће имати прилике да се фотографишу у изврнутој соби на специјалном пункту Оптичких илузија, док је за време трајања Сајма организован и пратећи програм за учеснике и посетиоце, тематска предавања и презентације.