Отворен 41. Сајам туризма у Београду

У присуству градоначелника Београда, Зорана Радојичића, министра трговине, туризма и телекомуникација Расима Љајића, министра туризма Бугарске Николине Ангелкове и других представника туристичке привреде званично је отворен 41. Међународни сајам туризма.

Под слоганом „Лето је ближе него што мислите“, сајам се одржава од 21. до 24. фебруара 2019. године у седам хала Београдског сајма. Ове године на сајму је представљено 932 излагача из 38 земаља, међу којима се налазе најзначајније туристичке агенције, савези и организације, хотели, туристички центри, ваздухопловне компаније, међународни тур-оператори...

Земља партнер овогодишњег Сајма туризма је Бугарска, земља чији је туризам у процвату и изузетно је привлачна за туристе због могућности за провод и одмор током целе године. Србија и Бугарска овим партнерством настављају да унапређују иначе блиску туристичку сарадњу. Туристичка организација општине Горњи Милановац наше туристиче потенцијале ове године представља на штанду "Централне Србије" у хали број 4.