Одржан 29.Сребрни казан у Краљеву

На платоу код градске плаже крај Ибра у центру Краљева, минулог викенда одржана је традиционална, 29. по реду кулинарска манифестација "Сребрни казан", у народу познатија као "Пасуљијада". Ово најстарије српско такмичење мајстора кухиње и кувара аматера у припремању чорбастог пасуља, окупило је више од 200 такмичара сврстаних у педесетак екипа из готово свих крајева Србије, као и из иностранства.

Опширније...

Рудник добија визиторски центар

Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић данас је потписао уговор са министром трговине, туризма и телекомуникација Расимом Љајићем, за доделу средстава за пројекат „Визиторски центар Рудник- центар развоја туризма рудничког краја“. Министарство трговине, турзима и телекомуникација определило је средства у износу од 10 милиона динара за планирану изградњу визиторског центра. Ове године, финансира се прва фаза изградње Центра.

Опширније...

Сабор виолиниста Србије превазишао сва очекивања

Око педесет хиљада посетилаца током три дана трајања, врхунске изведбе најталентованијих виолиниста, богат културно-уметнички програм и Прањанци као одлични домаћини, обележили су први Сабор виолиниста Србије у Прањанима.

Опширније...

Жестивал 2019

Пети међународни фестивал природе, традиције и воћних ракија „Жестивал“, одржан је у Ужицу од 20. до 25. августа 2019. године.

Опширније...

СВЕ О ПОРЕЗУ У СЕОСКОМ ТУРИЗМУ

Обавештење и документација у вези са опорезивањем прихода по основу пружања угоститељских услуга у домаћој радиности и сеоском туристичком домаћинству, од стране физичког лица.

Опширније...

Подстицајна средства у сеоском туризму

Дана 7.6.2019. године у великој сали општине Горњи Милановац одржан је састанак чланова комисије који су радили на изради "Правилника за доделу подстицајних средстава у области сеоског туризма” са домаћинима из наше општине који се баве сеоским туризмом. Састанку је присуствовало преко 30 домаћина а о Правилнику, врстама подстицаја као и о условима за остваривање права на подстицаје говорили су чланови комисије Јасмина Марић, Александра Милошевић, Зоран Дрињаковић и Десимир Ћаласан.

Опширније...

ОДРЖАНИ 13. „ДАНИ КНЕГИЊЕ ЉУБИЦЕ“

Од 1. до 3. јуна одржана је тринаеста по реду манифестација „Дани кнегиње Љубице“ у Враћевшници .
Најбогатији програм од оснивања манифестације, подржан од стране Министарства културе и Министарства трговине, туризма и телекомуникација започео је откривањем спомен-плоче Мији Алексићу на Музеју Жиловић,  отварањем изложбе „Језик је хранитељ народа“ Музеја Вука и Доситеја из Београда, а настављен тросатним уметничким програмом.
Сва три догађаја отворио је председник Општине, господин Дејан Ковачевић.

Опширније...

X Туристички форум

Министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић отворио је у Бањи Ковиљачи 10. Туристички форум који ове године организује Туристичка организација града Лознице у сарадњи са Туристичком организацијом Србије.

Опширније...

Отворен 20. Сајам туризма у Нишу

 Свечаним програмом у нишкој Хали Чаир отворен је 20. Међународни сајам туризма и активног одмора, на ком ће се кроз три дана представити више од 100 излагача кажу организатори.

Као и претходних година Туристичка организација Горњи Милановац на свом штанду представиће туристичке потенцијале наше општине.

опширније