Ilindanski dani 2012.31. jul - 1. avgust, Kamenica, Gornji Milanovac


Već drugu godinu za redom Mesna zajednica Družetići i Osnovna škola „Ivo Andrić“ Pranjani, uz pomoć opštine Gornji Milanovac, Kulturnog centra Gornji Milanovac i Turističke organizacije opštine Gornji Milanovac, organizuju Ilindanske dane od 31. jula do 2. avgusta 2012. godine.


Glavni i osnovni cilj manifestacije je da se otrgne od zaborava naša kultura, jezik, tradicija, narodni folklor, izvornost, kao i sećanje na đačke i mladalačke dane.


Kamenica u ovom periodu treba da bude mesto okupljanja mlađih i starijih generacija. Za mlađe goste planirane su lutkarske predstave Lutkarskog pozorišta „Radmilčići“ Osnovne škole „Ivo Andrić“, kao i igrana predstava „Analfabeta“, a za odrasle pozorišna predstava „Gvozdenov grob“, autora Pranjanca Gorana Trifunovića. Pesnikinja Ljiljana Bralović će svojom prozom i poezijom upotpuniti ovaj kulturno-umetnički program.


Publici će se predstaviti pet trubačkih orkestara iz ovog kraja, KUD „Tanasko Rajić“ i KUD „Fra“ iz Čačka, KUD „Milisav Petrović“ iz Parmenca sa svojim pevačkim grupama, zdravičarima i frulašima, kao i Folklorni ansambl škole Pranjani.


Povodom Ilindanskih dana organizuje se i Likovna kolonija, Memorijalni šahovski turnir „Mileta Rajičević“ (1. avgust) i turnir u malom fudbalu (2. avgust).TOOGM
VESTI

Saznajte sve nove
informacije o dešavanjima
u našoj organizaciji...TOOGM
SEOSKI TURIZAM

Opština Gornji Milanovac
ima najbogatiju i
najraznovrsniju ponudu...TOOGM
GORNJI MILANOVAC

Posetite zvaničnu
prezntaciju opštine
Gornji Milanovac...

     

Turistička organizacija opštine Gornji Milanovac

Adresa: Tihomira Matijevića 4,
32300 Gornji Milanovac, Srbija

Telefon/Fax: 032 / 720 565
Telefon: 032 / 720 566

info@togm.org.rs
www.togm.org.rsSajt je pomognut od strane

Doći ćete kao gosti, a otići kao prijatelji