Turistička organizacija opštine Gornji Milanovac učestvovala na sajmu turizma u Beogradu
Pod sloganom „Gde još niste bili“ na Beogradskom sajmu održan je 38. Međunarodni sajam turizma od 18-21. Februara 2016. godine.


Preko 1.100 izlagača iz 55 zemalja ponudilo je posetiocima ideje i predložilo destinacije za predstojeću letnju sezonu.


Turizam podržava i Vlada RS. Premijer je otovorio sajam, a ministar trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi RS u svom izlaganju je poručio: „Ne gledamo na turizam kao na trošak, već kao na najbolju moguću investiciju“.


Na sajmu je bilo raznovrsnih ponuda, sa interesantnim sloganima, a Turistička organizacija opštine Gornji Milanovac se uvek predstavlja kao „Kraj gde je rodjena moderna Srbija“.


Beogradski sajam turizma za nas je najznačajniji događaj u godini, sa stanovišta veličine i obima, jer imamo kome da se predstavimo.


Zbog raznovrsne i bogate ponude TOO Gornji Milanovac izlaže samostalno, jer turistička ponuda opštine Gornji Milanovac ne može da se adekvatno predstavi u zajedničkom prostoru sa nekom drugom turističkom organizacijom. Na štandu može da bude prisutan samo neko ko je sastavni deo naše ponude. Ove godine to je bio Turističko rekreativni centar “Momčilo Čeković” iz Koštunića.


Turistički potencijali i ponuda opštine predstavljeni su kroz štampani materijal, gde je pored postojećeg materijala, predstavljena nova karta opštine Gornji Milanovac, katalog ponude smeštaja u opštini, kao i kompletna ponuda za svaku veću destinaciju: Rudnik, Takovo, Gornji Milanovac, Vraćevšnicu, Koštuniće i drugo, zatim kroz video prezentacije putem led ekrana, brojnih izjava za štampane i elektronske medije, kao i kroz neposredne kontakte.


Pored kulturno-istorijskih znamenitosti i ponuda za ekskurzije, seoskog turizma i manifestscija, akcenat smo stavili na aktivne oblike turizma: sportsko-rekreativni, izletnički, planinarski, lovni , avanturistički, gde smo posebno promovisali Rudnik, kao i druge destinacije: Gornji Milanovac, Takovo, Savinac, Koštuniće, Ravnu goru, Lunjevicu, manastire i ostale destinacije.


Predstavnici Turističko rekreativnog centra „Momčilo Čeković“ iz Koštunića, predstavili su izuzetno bogatu i atraktivnu ponudu: smeštaj u autentičnim objektima (vajati, čardaci i kace) opremljenim po najvišim standardima, zatim jezero, koje je u letnjim danima prepuno kupača, sportske terene, dečije igraonice, mini zoološki vrt, kao i bio proizvode od voća i povrća iz sopstvene fabrike“Grab“(rakije od voća, suve šljive, lekovito bilje, med, džemovi, brašno i druge proizvode).


Turistička organizacija organizovala je posetu sajmu za svoje saradnike i učesnike u programu koji je izveden na štandu. Posebnu pažnju posetioca izazvala je pojava kneza Miloša (glumac, Milan Milosavljević) i kneginje Ljubice, (Viši kustos muzeja grada Beograda, Nataša Popovska).


Veliko interesovanje posetioci su pokazali za seoski turizam, manifestacije, ponudu u oblasti kulture, planinarenje, adrenalinske ture na Rudniku, Koštuniće, Takovo, dinastiju Obrenović, manastir Vraćevšnicu i drugo.


Nadamo se da će nakon ove uspešne prezentacija turističke ponude, opštinu Gornji Milanovac u narednom periodu posetiti veći broj turista koji žele da upoznaju naše kulturno-istorijske znamenitosti, da se odmaraju u našim živopisnim selima i da uživaju u gostoprimstvu naših domaćina.


     

     

        


TOOGM
VESTI

Saznajte sve nove
informacije o dešavanjima
u našoj organizaciji...TOOGM
SEOSKI TURIZAM

Opština Gornji Milanovac
ima najbogatiju i
najraznovrsniju ponudu...TOOGM
GORNJI MILANOVAC

Posetite zvaničnu
prezntaciju opštine
Gornji Milanovac...

     

Turistička organizacija opštine Gornji Milanovac

Adresa: Tihomira Matijevića 4,
32300 Gornji Milanovac, Srbija

Telefon/Fax: 032 / 720 565
Telefon: 032 / 720 566

info@togm.org.rs
www.togm.org.rsSajt je pomognut od strane

Doći ćete kao gosti, a otići kao prijatelji